Kunskapsbanken
Varför ska man ha en kattförsäkring?

Varför ska man ha en kattförsäkring?

Linda Flisberg
20 maj 2020

För många kattägare är det ett självklart val att försäkra sin katt och det är inte svårt att förstå varför. En frisk katt kan leva i mer än 15 år och blir för många en trogen vän och familjemedlem. Om din katt skulle bli sjuk eller råka ut för en olycka och ni måste uppsöka vård, kan det medföra höga veterinärkostnader. Därför är det viktigt att försäkra sin katt. Om din katt inte är försäkrad och du inte har råd att betala den behandling som din katt behöver, kan du tvingas avliva din katt. Med en kattförsäkring kan du få hjälp om oväntade kostnader skulle uppstå och det kan kännas tryggt att veta att du inte står inte ensam om något skulle hända din katt.

Katter kan precis som vi drabbas av mer eller mindre allvarliga sjukdomar eller råka ut för olyckor, som gör att den behöver sjukvård. Även en mindre skada eller sjukdom kan leda till en stor kostnad. Du bör försäkra din katt oavsett om din katt är en utekatt eller innekatt, ung eller gammal. Även om innekatter inte riskerar att råka ut för trafikskador och kattslagsmål finns det andra skador innekatter kan råka ut för. Både innekatter och utekatter kan drabbas av problem med urinvägarna eller kan få magproblem. Många sjukdomar hos katter kommer med åldern och Giftstruma är ett exempel på en sjukdom som oftast drabbar äldre katter, så glöm inte att en gammal katt också behöver vara försäkrad.

Spara pengar – försäkra din katt

Försäkring är en ekonomisk trygghet för dig som är kattägare. Genom att försäkra din katt skyddar du din ekonomi och du slipper tänka på de kostnader som sjukvården kan medföra. Om din katt skulle behöva sjukvård kan du tryggt ge din katt den vård den behöver. Försäkra din katt idag och ge både dig och din katt den trygghet ni förtjänar.