Jämför kattförsäkring

Hitta bäst kattförsäkring

Sökresultat

Lassie

Lassie kattförsärking

 • Billigast i vår senaste prisjämförelse
Maxersättning: 150000 kr
Karenstid: 14 dagar
Självrisk: 15-25%
Självriskperiod: 365 dagar

Many Pets kattförsäkring

 • Högst rankad i Konsumenternas test
 • Populärast försäkring just nu
Maxersättning: 140000 kr
Karenstid: 14 dagar
Självrisk: Välj själv din egen självrisk
Självriskperiod: 365 dagar

Trygghansa kattförsäkring

 • Topprankad i Konsumenteras försäkringsbyrå
 • Fria digitala veterinärbesök hos FirstVet
Maxersättning: 120000 kr
Karenstid: 20 dagar
Självrisk: 900 kr, 1800 kr eller 3600 kr i fast självrisk och 15 % eller 20 % i rörlig
Självriskperiod: 180 dagar

Folksam kattförsäkring

 • Samla dina försäkringar och få ett lägre pris
 • Fria digitala veterinärbesök
Maxersättning: 50000 kr
Karenstid: 20 dagar
Självrisk: 1800 eller 3000 kr fast samt 25 % rörlig självrisk
Självriskperiod: 125 dagar

Agria kattförsäkring

Maxersättning: 120000 kr
Karenstid: 20 dagar
Självrisk: 2050 kr och 15 procent av beloppet.
Självriskperiod: 135 dagar
Ica försäkring

Ica kattförsäkring

 • ICA-bonus på hela försäkringskostnaden
 • Fria digitala veterinärbesök
Maxersättning: 60000 kr
Karenstid: 0 dagar
Självrisk: 2000 eller 3000 kr samt 15 eller 20 procent i rörlig självrisk
Självriskperiod: 130 dagar
Svedea

Svedea kattförsäkring

 • Upp till 20 % rabatt om du försäkrar flera katter
 • Fria digitala veterinärbesök
 • Ersätter behandling av FORL
Maxersättning: 90000 kr
Karenstid: 0 dagar
Självrisk: 1500, 2500, 4500 samt 15 eller 25 %
Självriskperiod: 130 dagar

If kattförsäkring

Maxersättning: 60000 kr
Karenstid: 20 dagar
Självrisk: 1500 eller 1900 kr samt 15 procent av beloppet
Självriskperiod: 125 dagar

Sveland kattförsäkring

Maxersättning: 100000 kr
Karenstid: 20 dagar
Självrisk: 1700 eller 2300 kr samt en rörlig självrisk på 15 eller 25 %
Självriskperiod: 125 dagar
Katt som drömmer

Att välja kattförsäkring

När du väljer kattförsäkring bör du först och välja utifrån hur omfattande skydd du behöver och hur mycket du har råd att betala om olyckan skulle vara framme. Veterinärkostnader kan bli mycket höga om din katt skulle bli sjuk eller råka ut för en olycka. Även en liten skada eller sjukdom kan leda till stora kostnader.

Välj därför en kattförsäkring utifrån dina behov, om du föredrar att inte behöva betala så mycket pengar på en gång kan en försäkring med lägre självrisk och högre månadskostnad vara ett bra alternativ. Om du inte har några problem med att betala en större självrisk om något skulle hända din katt, kan en försäkring med lägre månadskostnad vara ett bättre alternativ.

Katt med garnnysta

Vanliga frågor

Här nedan hittar du vanliga frågor om kattförsäkringar.

Vi har gjort en undersökning gällande månadskostnaden för de vanligaste kattraserna i Sverige. Sökresultatet i jämförelsen speglar utfallet från denna undersökning. Om du vill läsa mer om hur den är gjord tryck här.

De flesta försäkringsbolag täcker endast skador på tänder som uppstått vid olycka, men det finns undantag. Ett försäkringsbolag som har en kattförsäkring som ger ersättning för FORL är Svedea.

Hur mycket en kattförsäkring kostar beror på vart du bor, vilket försäkringsbolag du väljer, vilken ras och vilken ålder katten har. Kattförsäkringar finns i olika nivåer och prisklasser och kostnaden beror också på vilken försäkringsnivå du väljer och vilka tilläggsförsäkringar du tecknar. Kostnaden för kattförsäkringen kan variera mellan 80 till 140 kronor per månad. Med tilläggsförsäkringar kan det till och med kosta det dubbla.

Det finns ett flertal försäkringsbolag som erbjuder bra kattförsäkringar och den försäkring som är bäst är den försäkring som passar din katt och dina behov bäst. Det kan exempelvis vara försäkringsbolaget med högst ersättning, lägst självrisk eller billigast pris. Försäkringsbolaget med högst ersättning kan passa dig som vill vara säker på att försäkringen kommer ge skydd för de mest omfattande operationerna och sällsynta sjukdomarna. Försäkringsbolaget med lägst självrisk kan var den bästa försäkringen och kan passa dig som exempelvis inte vill riskera en större månadsutgift om det skulle hända något. Försäkringsbolaget med billigast pris kan också vara den bästa försäkringen för dig som vill ha ett skydd som inte behöver vara heltäckande för de mest ovanliga eller kostsamma åkommorna.

De flesta försäkringsbolag godkänner en nyteckning av kattförsäkring fram till att katten fyller 7 år. Om du har en katt som är äldre minskar utbudet av kattförsäkringar men du har fortfarande två populära försäkringsbolag att välja mellan, Agria och Svedea. De erbjuder fortfarande möjlighet för dig att teckna en kattförsäkring oavsett hur gammal katten är.

Moderna försäkringar och Svedea är de försäkringsbolag som erbjuder kattförsäkring med låg självrisk. Moderna försäkringar är det bolag som har den lägsta självrisken just nu.

Nästan alla försäkringsbolag tillämpar karenstid och det vanligaste karenstid är 20 dagar. Svedea kattförsäkring är idag det enda försäkringsbolag än så länge som inte tillämpar karenstid. Det finns dock möjlighet för dig som kattägare att undvika karenstiden oavsett vilket försäkringsbolag du har din katt försäkrad i. Det finns då vissa kriterier som måste uppfyllas. Kriterierna varierar mellan de olika försäkringsbolagen och det är därför viktigt att läsa igenom försäkringsvillkoren.

Det vanligast är att självrisken består av en fast och rörlig del och det finns endast några få försäkringsbolag har enbart en fast avgift. Dessa bolag brukar generellt vara dyrare än de kattförsäkringar som har fast och rörlig självrisk. Försäkringsbolaget If är ett exempel på kattförsäkring som erbjuder möjligheten att välja enbart en fast självrisk.