Jämför kattförsäkring

Hitta bäst kattförsäkring

Katt som drömmer

Att välja kattförsäkring

När du väljer kattförsäkring bör du först och välja utifrån hur omfattande skydd du behöver och hur mycket du har råd att betala om olyckan skulle vara framme. Veterinärkostnader kan bli mycket höga om din katt skulle bli sjuk eller råka ut för en olycka. Även en liten skada eller sjukdom kan leda till stora kostnader.

Välj därför en kattförsäkring utifrån dina behov, om du föredrar att inte behöva betala så mycket pengar på en gång kan en försäkring med lägre självrisk och högre månadskostnad vara ett bra alternativ. Om du inte har några problem med att betala en större självrisk om något skulle hända din katt, kan en försäkring med lägre månadskostnad vara ett bättre alternativ.

Katt med garnnysta

Vanliga frågor

Här nedan hittar du vanliga frågor om kattförsäkringar.

Vi har gjort en undersökning gällande månadskostnaden för de vanligaste kattraserna i Sverige. Sökresultatet i jämförelsen speglar utfallet från denna undersökning. Om du vill läsa mer om hur den är gjord tryck här.

De flesta försäkringsbolag täcker endast skador på tänder som uppstått vid olycka, men det finns undantag. Ett försäkringsbolag som har en kattförsäkring som ger ersättning för FORL är Svedea.

Hur mycket en kattförsäkring kostar beror på vart du bor, vilket försäkringsbolag du väljer, vilken ras och vilken ålder katten har. Kattförsäkringar finns i olika nivåer och prisklasser och kostnaden beror också på vilken försäkringsnivå du väljer och vilka tilläggsförsäkringar du tecknar. Kostnaden för kattförsäkringen kan variera mellan 80 till 140 kronor per månad. Med tilläggsförsäkringar kan det till och med kosta det dubbla.

Det finns ett flertal försäkringsbolag som erbjuder bra kattförsäkringar och den försäkring som är bäst är den försäkring som passar din katt och dina behov bäst. Det kan exempelvis vara försäkringsbolaget med högst ersättning, lägst självrisk eller billigast pris. Försäkringsbolaget med högst ersättning kan passa dig som vill vara säker på att försäkringen kommer ge skydd för de mest omfattande operationerna och sällsynta sjukdomarna. Försäkringsbolaget med lägst självrisk kan var den bästa försäkringen och kan passa dig som exempelvis inte vill riskera en större månadsutgift om det skulle hända något. Försäkringsbolaget med billigast pris kan också vara den bästa försäkringen för dig som vill ha ett skydd som inte behöver vara heltäckande för de mest ovanliga eller kostsamma åkommorna.

De flesta försäkringsbolag godkänner en nyteckning av kattförsäkring fram till att katten fyller 7 år. Om du har en katt som är äldre minskar utbudet av kattförsäkringar men du har fortfarande två populära försäkringsbolag att välja mellan, Agria och Svedea. De erbjuder fortfarande möjlighet för dig att teckna en kattförsäkring oavsett hur gammal katten är.

Moderna försäkringar och Svedea är de försäkringsbolag som erbjuder kattförsäkring med låg självrisk. Moderna försäkringar är det bolag som har den lägsta självrisken just nu.

Nästan alla försäkringsbolag tillämpar karenstid och det vanligaste karenstid är 20 dagar. Svedea kattförsäkring är idag det enda försäkringsbolag än så länge som inte tillämpar karenstid. Det finns dock möjlighet för dig som kattägare att undvika karenstiden oavsett vilket försäkringsbolag du har din katt försäkrad i. Det finns då vissa kriterier som måste uppfyllas. Kriterierna varierar mellan de olika försäkringsbolagen och det är därför viktigt att läsa igenom försäkringsvillkoren.

Det vanligast är att självrisken består av en fast och rörlig del och det finns endast några få försäkringsbolag har enbart en fast avgift. Dessa bolag brukar generellt vara dyrare än de kattförsäkringar som har fast och rörlig självrisk. Försäkringsbolaget If är ett exempel på kattförsäkring som erbjuder möjligheten att välja enbart en fast självrisk.